Opel Insignia 1.6 T 180HP OPC – Flex Ride -Atiker Grand – Wideband AFR – LPG ayarı

Aracımız Opel Insignia 1.6 T 180 HP (A16LET) . Araçda Flex Ride şase ve OPC body kit var. Araç 80.000 Km ye kadar benzinde kullanılmış, araç sahibi bizimle irtibata geçti ve uygun reçeteye göre LPG kit montajını yaptırdı. Kit olarak Fiyat/Performans oranı yüksek olan Atiker Grand tercih ettik. birbirinden bağımsız tek enjektörleri ile çok kısa enjektör hortum kullanma imkanı sağlayan bu kitin ayrıca Enjektörleri de çok hızlı.

Araçta 8mm bakır boru, 2.6mm Nozul ve 300 kw regülatör kullanıldı. Regülatörün 300kw seçilmesinin sebebi ileride araca yazılım yaptırılma ihtimali.

Montaj sonrası Ayar yapmak üzere randevulaştık, aracın OPC body Kit i sebebiyle sensör egzoz montajında biraz zorlandık.

AFR Sensör Egzoz montajı

sonrasında ECU bağlantısı :

Sensör ekranı iç montaj ve ECU bağlantıları

 

Tüm hazırlıklardan sonra yol ayarına çıktık, Ayarın bir öncesi olmadığı için ( yeni montaj ) önceki verileri veremiyoruz. Ancak LPG ile sağlıklı kullanıma başlayan bir insignia için güzel bir başlangıç oldu. Open Loop AFR 12,5-13,00 aralığına çekildi, everboost 11,5-12,00 aralığında bırakıldı.

En kolay ayarlarımızdan biri oldu : çünkü sorunsuz araç, sorunsuz ve doğru montaj yapıldı.

 

Araç sahibine hayırlı olsun diyoruz.

mr.big


2 comments

  • Bertu

    13 Ocak 2018 at 20:34

    Merhabalar,

    Benim aracım da İnsignia 1.6 Turbo ve aracımda Vialle LiquidSi sıvı sistem Lpg kiti mevcut. Ayar konusunda bu kit sıkıntı yaratır mı, yani bu kite de sıkıntısız ayar yapılabilir mi? Eskişehir’de ikamet ediyorum ancak Eskişehir’de bu ayarı yapacak usta yoksa Ankara’ya da ayar için gelebilirim. İlgilenirseniz sevinirim.

Comments are closed.