ROVER 220 TOMCAT ( 200 HP+) Atiker GOLD – AFR Ayarı

Aracımız Rover’ın efsane Coupe’si “ROVER 220 TOMCAT” aracın stok değerleri 200 Hp olarak görünüyor ancak bu araç reforged ve gücü arttırılmış bir araç. Elimizde Dyno verisi olmadığı için gücünden tam olarak emin değiliz. Araçta Atiker GOLD kit + 300 KW lık süper regülatör kullanılmış. Enjektör Nozul çapı 3.0 mm. Araç benzinde roket gibi giderken LPG de ise aşırı düşük performans veriyordu. 0-100 km hızlanması 7 sn civarı (-ki bu araç biraz daha hızlı olan) bir araç LPG de çok düşük performans alıyor ve keyif bırakmıyordu. 

 

 

AFR Sensörü montajı

AFR ayarı yapmak üzere hazırlıklara başladık. Araç 1994 model ve LTFT okuyabileceğiniz bir ekran yok. Burada iş tamamen tecrübeye ve motor bilgisine kalıyor. Ayar öncesi rölantide titreme problemi de yaşanıyordu araçta. Bunu da ekleyelim. Yola çıkmak üzere hazırlıklar bitti ve başladık ayara.

Yolda AFR ayarı

 

Araç çok güçlü olduğu için biraz boş bir yola ihtiyacımız oluyor. “ha” deyince 200 km/s’ li hızları gören bu araçta AFR ayarını yaptık ve 6500 devir civarı “benzin takviyesi” vs olmadan harika sonuç aldık. Tam gaz AFR si 11 civarı olan ve değişkenlik gösteren bu aracın tüm AFR haritası LPG ye birebir uygulandı. Araç sakin kullanımda ve OpenLoop da Benzin ile birebir değerlere getirildi. Rölantideki bozukluk giderildi. Araç saat gibi çalışmakta…

Sonuç : Roket gibi giden LPG li bir spor araç ve Mutlu bir araç sahibi.

 

Bonus :

 

mr.big