Toyota RAV4 2.0 Atiker Grand AFR Ayarı – LPG’de Arıza lambasına yapılan hile

Hikaye aynı:
Toyota RAV4 2.0 aracına LPG taktıran kullanıcı aracındaki gariplikleri (çekiş düşüklüğü, vites geçişlerinde kararsızlık) farkediyor, taktırdığı yere başvuruyor. Yola çıkıp 2 tur atıp “Abi ayar jilet gibi” diyorlar. AFR ayarı yaptınız mı diyor, “abi bu kitte kendinden var o ayar zaten, inanma onlara internette videosu var aç izle” diyorlar. “Zaten araç ayarlı olmasa arıza lambası yanar” diyorlar.
Karşılaştığımız sonuç: Araç %25-30’larda fakir, araç P0171 Fakir Karışım vermiş, kitin OBD özelliği üzerinden “Hataları Sil” açılarak arıza lambasının önüne perde çekilmiş.

Görünen köy kılavuz istemez, gerçekler sonsuza dek gizlenemez.
Tekrar söylüyoruz;
  1. Her araca ve LPG sistemine yola çıkılarak ve hassas şekilde genişbant sensörle ölçülerek yapılan AFR ayarı şarttır.
  2. Hiçbir kit kendi ayarını kendi yapamaz, OBD anca bu işler için kullanılır, AFR ayarı kitin içinde kendiliğinden gelecek birşey değildir, ölçülerek aracın net şekilde ayarlanmasıdır. “Bu marka kendi ayarını kendi yapıyor” “AFR ayarı yok bunda gerek yok yalan o” diyen ustacıklara aracınızın sağlığı için lütfen itimat etmeyiniz.
  3. Malesef AFR ayarını reddetmeyen ancak “AFR ayarı yapıyoruz, yaptık, otomatik var, bu üründe gerek yok v.b.” diyen her işletme bu işi düzgün veya inanarak yapmamaktadır, müşteri aldatılmaktadır.
  4. Bu aldatılmanın sonucunda da malesef araçlara yazık olmakta, araçlar LPG’de son derece keyifsiz kullanılmakta, motor sürekli yanlış karışımdan dolayı zarar görmekte ve kullanıcısına uzun vadede ağır masraflara sebep olmaktadır.