Chevrolet Tahoe 5.7L V-8 EFi Otomatik – Zavoli – AFR ayarı

 

TAHOE 4.7 V8

 

 

Aracımız biraz cüsseli, biraz ağır ve homurdanarak yürüyen Chevrolet’in efsane araçlarından Tahoe. 5.7 lt lik bu dev 8 silindirli bir motora sahip. Yaklaşık 2350 kg lık bu aracı rahatlıkla yürüten bu motor 143 kW ‘lık güce (200 HP) sahip. Araçta Zavoli Alisei kit uygulanmıştı ve montajda herhangi bir hata yoktu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AFR sensörü konumlandırması.

 

Ayar için buluştuğumuzda aracın mevcut ayarının çok fakir kaldığını gördük. İşin bir diğer boyutu : aracın O2 sensörlerinden anormal veriler okunuyordu. Böyle durumlarda AFR ayarı yapmak tamamen tecrübeye kalıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Araçta beni etkileyen en büyük : şey şu koca devin sadece 1100 devirde hareket ediyor olması. Aracın AFR ayarını tamamladıktan sonra benzin performansı ve “sağlığı” aldık. 5.7 lt lik bu V8;  LPG ile homurdanarak yoluna devam edecek.

Devir saatine dikkat 🙂

mr.big


2 comments

  • Kamil

    30 Mart 2018 at 23:21

    Hocam bende de 5.2 v8 var. 1 liradan fazla yakıyor. gelsem bi ayar çeksek ona? izmir’in neresindesiniz? adres verebilir misin?

  • Akif Tezel

    5 Nisan 2018 at 09:50

    Merhaba
    AFR ayarı tasarruf vaad etmiyor, ancak sağlıklı çalışan motor yakması gerektiği kadar yakıyor. Facebook sayfamızdan İletişime geçin. Başa tutturulan gönderide ilgili kişi ismi geçmekte.

Comments are closed.