Renault Megane 4 1.6 sCe 115hp + BRC Seq32 LPG AFR Ayarı

5000km’de Renault Megane 4

Aracımız Renault Megane , 1.6 litre 115ps. Araç sıfır alındığı gibi BRC Sequent32 lpg kiti uygulanmış. Araç geldiğinde daha 5000km’deydi. Sahibinin şikayeti, aracın lpg’de güç kaybına uğraması ve soğukken aracın boğulmasıydı.

Araçta ilk incelemelerimizde montajda herhangi bir hata görmedik. Regülatör ve enjektör seçimi doğru yapılmış. Delikler doğru yerden açılmış. -25 LTFT yakıt verisi olduğunu gördük. Araç boğulmaktaydı. Sahibi bir süre benzin ile yol yapıp yanımıza geldi. Ve ayara başladık.

 

 

 

Bu araçta “araç benzinde kullanılmak için tasarlanıyor, lpg’ye dönüştürmek yanlış” önermesinin yanlışlığını gördük, çünkü üretici tarafından LPG’li kullanım için manifolda özel LPG nipel giriş noktaları hazırlanmış. Yani motor LPG’de kullanılmaya uygun, hazır ve üretici tarafından da bu tasarlanmış.

 

LPG nipel girişi için manifold’a Renault’un hazırlamış olduğu giriş noktaları.

 

Aracın kit montajı. Kablomuzu, MAP ve genişbant sensörümüzü bağlayıp yola çıktık.

 

Araçta ciddi ayar bozukluğu vardı. Öncelikle tekrardan kalibrasyon yaptık. Sonrasında yola çıkıp closedloop ve openloop kısmı tam benzindeki değerlere denk olacak şekilde ayarladık.

 

Genişbant sensörümüz ile LPG ayarını yaparken

 

Sonuç : Araç LPG’de Benzinli kullanımdan farksız performans ve verime sahip oldu. Bu motorlarda yanlış montaj ve yanlış ayar sonucu görülen subap ve katalitik konvertör erimesi gibi sorunların da önüne geçilmiş oldu.


2 comments

  • Süleyman İŞBİLİR

    28 Ağustos 2019 at 22:53

    Merhaba iyi akşamlar bende C4 2014 vti aracında Atiker Gold marka LPG takılı bunun için ayarı nerede yaptırılır.(Bursa için)

  • Ahmet Nalbantoğlu

    14 Ekim 2019 at 09:09

    lpgayari.com/iletisim

Comments are closed.