Opel Astra J Sedan 1.6 (115HP) -Wideband AFR – LPG ayarı

Aracımız 2016 Model, Opel Astra J 1.6 (115hp) atmosferik motor. Araç üzerinde Atiker GOLD kit mevcut, Araç sahibinin şikayeti LPG taktırdıktan sonraki yığılma-performans düşüklüğü idi.

Aracı sıfır olarak alan arkadaşımız Urfa’dan Ankara’ya geldiğinde randevulaştık, Zaten iyi kondüsyonda olan aracın LPG montajında da bir problem görünmüyordu.

Sensör montajı-ayara hazırlık

Her zamanki gibi önce Sensör ve bilgisayar bağlantılarımızı yaptık,

 

Sensör ekranı ve Bilgisayar bağlantıları

 

Mevcut harita çok zengin bırakılmış, araçta ciddi performans kaybı yaşanıyordu. Kit OBD bağlantısı yapılmadığı içini Kendimiz harici bir OBD cihazından yardım aldık. LTFT-STFT takibinden sonra uygun harita oluşturuldu. Kapalı döngü kısmı LTFT “0” olacak şekilde düzenlendi. Aracın AFR sensörü ile ölçtüğümüz Openloop değeri ise 20 li değerlerde idi. Bunu ideal 12,50-13,00 aralığına getirince araç dip gazda canlandı ve genel ayarın düzgünlüğü ile yokuşlarda vites küçültme gereksinimi, tepkisiz gaz pedalı sorunu ortadan kalktı.

 

Atmosferik araçlarda ciddi ayar bozuklukları olduğunu bir kez daha görüyoruz.

Araç sahibi ile hayırlı olsun dileklerimiz ile ayrıldık. Keyifli sürüşler dileriz.

 

Bonus :

Opel Astra J Sedan

 

 

 

 

mr.big


6 comments

  • abdurrahman

    9 Ekim 2019 at 15:44

    Merhabalar,
    astra j 1.6 2013 model aracım 78 binde lpg 30bin önce takılmış. ban alalı 2 hafta oldu almadan 2-3 hafta önce lpg beyni değişmiş. arabada arada esp servis yazısı çıkıyor kadranda ve esp uyarı lambası yanıyor. kullanıma o an etkisi olmuyor. ancak 4-5 defa kırmızı ışıkta veya 8-10 km düşük hızda araba stop etti. direksiyon sertleşince anladım stop ettiğini. Aküyü 72 lik bir akü ile sıfırladım. ancak sorun geçmedi. Yardımcı olabilir misiniz

  • Ahmet Nalbantoğlu

    14 Ekim 2019 at 09:08

    OBD protokolü yanlış seçilmiş ve ayar bozuk gibi görünüyor.

  • HalilŞahin

    8 Ocak 2020 at 16:44

    merhaba
    astra k aracımda ltft değerini oynak halde görüyorum gaz verince vs değişiyor sürekli bu normal mi?

  • Ahmet Nalbantoğlu

    10 Ocak 2020 at 21:21

    Merhaba, bu araçlarda LTFT aracın çeşitli yük kısımlarında farklı olur. Her kısım için farklı öğrenilmiş değer var. Normal, aynı şekilde her kısımda LTFT + STFT toplamı sıfıra yakın olmalı.

  • Mehmet

    6 Temmuz 2020 at 19:59

    Opel Astra 1.6 motor landirenzo marka tüp bayinin tavsiye ettiği firmada takıldı, aracım 2017 model olup 2 yıl boyunca hiç sorun yaşatmadı şuanki gün el km’si. 23000 ancak 3 yılına girdiğimizde ise araç çalışır halde ekin motor arıza lambası yandı aracımı LPG de kullanmaktayım. 3-4 ustaya getirdim tüp bakımı yapıldı bujiler kontrol edildi araçta yığılma çok yüksek seviyede idi hepsi yapıldı ancak ışık söndürülmen bir kaç gün sonra tekrar yanmaya devem etti. Bilgisayara bağlatıp 40 dakka ayar yapan ustam bile oldu ancak araçta arıza lambası yandığı zaman araç 1000 devirde. Alıyor daha sonra rolantiye geçiyor bu BİLGİ….

  • nalbantoglu

    10 Temmuz 2020 at 15:59

    Aracı getirin, inceleyelim, sorun LPG kaynaklı ise bir daha sıkıntı yaşanmayacak şekilde AFR ayarı ile çözelim. İşi bilmedikten sonra isterse sabahtan akşama kadar bilgisayara bağlı kalsın, sonuç değişmez 🙂

Comments are closed.